DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 19.02.2012 15:53:52

Obec Polánka

Muži ročník 2008/2009

 

Jamolice - TJ Polánka 0:3
11. kolo IV. třída, okres Znojmo - 19.9.2008
____________________________________________________________________

Góly Polánky: Pavel Vejvalka, David  Válka, Luděk Adamík st.

     V rámci předposledního podzimního kola cestovala Polánka na horkou půdu do Jamolic. Domácí tým v posledních kolech mnoho bodů neztrácel, takže hosty nečekalo nic lehkého. Trenér Hadraba v derby stále ještě nemohl nasadit Davida Čecha, naopak po delší pauze byl již připraven Lukáš Machotka.

     Polánka nastoupila ve složení: Libor Máša – Michal Panovský, Pavel Chvátal (Luděk Adamík st. (Jirka Šachl)), Martin Procházka, Marek Ostrovský – Jakub Polický, Jirka Šviřák, Pavel Vejvalka , Jarek Hladík – Martin Hladík, David Válka.

     Utkání se hrálo před velmi slušnou diváckou kulisou, místní areál pod náporem diváků téměř praskal ve švech. Úvod zápasu byl v režii domácích. Ti zejména rychlými kombinacemi na 1 dotek zle zatápěli polánské obraně. Vrcholem jejich snažení byla šance v 8. minutě, kdy domácí hráč pálil z 16-ti metrů bez přípravy. Orazítkoval však pouze levou tyč Mášovy svatyně. Za 5 minut se v souboji o míč zranil polánský Pavel Chvátal. S podezřením na zlomené zápěstí musel střídat a místo něj do ostře sledovaného zápasu naskočil Luděk Adamík st. Hosté postupem času hru vyrovnali a začali se také častěji dostávat před domácího gólmana. Po čtvrthodině hry se k míči v pokutovém území domácích dostal Martin Hladík, nicméně střelou pouze otestoval zábrany za brankou. Ve 22. minutě již mohli jít hosté do vedení, ale střelu Davida Války zastavilo břevno domácí branky. Za dalších 5 minut zahrávaly Jamolice trestný kop, míč hostující obránci neodvrátili úplně, avšak z následné skrumáže vyšel jako vítěz Libor Máša, který míč ukryl ve své náruči. Ve zbývajících minutách první půle se již většina akcí udála na polovině Jamolic. Nejprve David Válka hlavičkoval nedůrazně po rohovém kopu, následně tentýž hráč jen těsně nedosáhl na centrovaný míč před zcela prázdnou brankou. Po 45 minutách tedy na pomyslných tabulích svítil stav 0:0.

     Druhé dějství začali hosté, na své poměry, až nebývale aktivně. A s větší aktivitou přicházely i šance. Nejprve v 51. minutě David Válka, po pěkné přihrávce od kolegy z útoku - Luďka Adamíka, střílel z hranice velkého vápna. Domácí gólman však fantastickým zákrokem alá Jiří Holeček v nejmenované reklamě nohou vyrazil míč na rohový kop. Za 5 minut se již jamolický gólman nedohodl s obráncem, míč mu před dotírajícími polánskými útočníky vypadl, nicméně David Válka, ač byl v mírném úhlu, prázdnou branku netrefil. Polánští fanoušci, kteří hnali své hráče hlasitým povzbuzováním dopředu, se konečně dočkali v 60.minutě. Na nadýchaný centr Jirky Šviřáka si nejlépe naskočil Pavel Vejvalka a hlavou poslal míč přesně pod horní tyčku – 0:1! To se pochopitelně nelíbilo domácím fans, kteří začali častovat hlavního sudího i jeho asistenta nepěknými nadávkami. Domácí hráči se ve druhé půli až na vyjímky nedostávali před Libora Mášu. V 68. minutě měli sice šanci na srovnání, když zahrávali trestný kop z nebezpečné vzdálenosti, ale hostující obrana po malém zaváhání míč odkopla do bezpečí. V 75. minutě se po hezké kombinaci na druhé straně dostal míč od Kuby Polického k Davidu Válkovi, který konečně ve své 5. šanci přesnou střelou k tyči zvýšil na rozdíl dvou branek. Ani to však nebylo z polánské strany všechno. Za 5 minut postrčil míč Pavel Vejvalka na Luďka Adamíka, který se po nádherném slalomu mezi čtyřmi hráči dostal až před gólmana, jemuž z 5-ti metrů nedal šanci a zařadil se do nabídky pro Gól kola!! To však již nevydrželi někteří domácí rádoby fanoušci, kteří se seběhli k asistentu rozhodčího Z.Machotkovi a ve strkanici jej povalili na zem. Hlavní rozhodčí měl plné ruče práce nastalou situaci ukočírovat, nakonec však nechal zápas dohrát. Ve zbytku utkání se již skóre nezměnilo, ikdyž Jamolice mohli v 88. minutě výsledek alespoň kosmeticky upravit. Skvělý zákrok polánské brankářské jedničky však je i o tuto možnost připravil.

     Polánka tak díky velice cenným třem bodům má na prvním místě tabulky náskok opět 4 body. Velký dík na tom mají také polánští fanoušci, kteří na větrné hůrce v Jamolicích vytvořili svým hráčům téměř domácí prostředí. Příští týden máme volno, neboť se dohrává 1.kolo z 10.8.2008. Následující týden, tj. 2.11.2008, však pojede Polánka hájit pozici lídra tabulky do Petrovic. Po loňské sezóně máme soupeři co vracet, takže věříme, že se s podzimní částí soutěže rozloučíme vítězně.

Přidat komentář můžete ZDE                        Napsal: Jarek Hladík                             Fa 22.10.2008
TJ Polánka - Sokol Vedrovice B 9:1
10. kolo IV. třída, okres Znojmo - 12.10..2008
____________________________________________________________________

Góly Polánky: David Válka 3, Pavel Chvátal 2, Jarek Hladík 2, Jirka šviřák, Jakub Polický

     K utkání  10. kola  IV.tř.sk.C přijely deváté Vedrovice pokusit se vyloupit nedobytnou polánskou tvrz. Nastoupily proti sobě týmy z opačných pólů tabulky a dalo se očekávat, že se Polánka bude chtít svým posledním představením na domácím hřišti odpovídajícím způsobem rozloučit s fanoušky. Vůbec poprvé se domácím fanouškům, na postu pravého záložníka, představila nová posila z Rokytné - Jakub Polický.

     Domácí nastoupili v této sestavě: Libor Máša - Michal Panovský, Pavel Chvátal, Martin Procházka, Marek Ostrovský - Jakub Polický, Jiří Šviřák, Pavel Vejvalka, Jarek Hladík - Martin Hladík (65.min. Jiří Šachl), David Válka.

     Hned od úvodního hvizdu  převzala Polánka iniciativu. Trvalou převahu domácí zúročili už v 6.minutě, kdy Jarek Hladík po pěkném přiťuknutí od bratra Martina pálil z hranice velkého vápna. Střela to byla sice velmi nepřesná a slabá, ale bránicí hráč ji tečoval za záda překvapeného gólmana hostů – 1:0. Hned o minutu později, po velmi ojedinělém pokusu hostů doletěl nakopnutý míč k údivu polánské obrany až k osamocenému útočícímu hráči a ten velmi nezištně přeloboval vybíhajícího Libora Mášu. Od tohoto okamžiku již měli hru plně pod kontrolou domácí. V 19.minutě centroval Jirka Šviřák, míč nešťastně zblokoval rukou bránící hráč a rozhodčí, k nelibosti vedrovických, odpískal pokutový kop.S nabídnutou příležitostí se po svém vypořádal David Válka. Jeho střela sice pozbývala přesnosti, zato s razancí šetřeno nebylo a gólman, zřejmě v obavách o své zdraví, se raději jen díval – 2:1. Polánka pokračovala v drtivém tlaku, jehož důsledkem byly opakované samostané nájezdy, jak Davida Války, který chytrou střelou jen těsně minul pravou šibenici, tak Pavla Vejvalky, který měl dokonce dvě příležitosti ke skórování, avšak bez gólového efektu. Polánští se přeci jen dočkali. V 32.minutě, kdy vedrovický obránce názorně předvedl domácím střelcům, jak střílet góly. Po rohovém kopu se míč dostal opět k Jirkovi Šviřákovi, který dalším centrem hledal před brankou domácí útočníky, avšak míč z voleje napálil hostující obránce – bohužel pro něj – do vlastní sítě! Za další 4.minuty si míč vyměnili Pavel Vejvalka s Davidem Válkou a druhý jmenovaný bodlem k levé tyči nekompromisně zkompletoval svůj hattrick. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 5:1 pro domácí Polánku.

     Druhý poločas, jak již je zřejmě dobrým zvykem, byl ze strany domácích velmi rozpačitý a plný nepřesností a chyb. Vedrovičtí zlepšili pohyb a dostávali se častěji do hry, což však nemělo žádný vliv na změnu skóre. Polánským se nedařila kombinační hra a prosazovali se pouze po standartních situacích. V 62. minutě, po rohovém kopu, se nejrychleji v tlačenici ve vápně zorientoval Pavel Chvátal a zblízka prostřelil vedrovického brankáře. O několik minut později hezky uvolnil David Válka Jarka Hladíka, který trestuhodně nedokázal z hranice malého vápna skóre navýšit. V 75.minutě o sobě dal vědět i nový muž  v domácím dresu Jakub Polický, který si naběhl na rohový kop Jirky Šviřáka a bez přípravy krásně uklidil míč do vedrovické sítě – 7:1. O další dvě minuty později se situace opakovala, tentokrát rohový kop z levé strany zahrával David Válka, nejvýše vyskočil Jarek Hladík a svojí hlavou krásně našel zcela volného Pavla Chvátala a ten už s takto nachystanou přihrávkou nemohl mít problém – 8:1. Jednu z nejhezčích akcí 2.poločasu viděli namlsaní domácí fanoušci v 87.minutě. To si Jarek Hladík učebnicově narazil s Jirkou Šachlem, ten orazítkoval pouze pravou tyč a důsledný Jarek Hladík upravil skóre na konečných – 9:1!

     Polánka si díky této výhře upevnila první místo v tabulce, na druhé příčce se překvapivě stále drží Tavíkovice a na místo třetí se už prokousaly zatím neporažené Petrovice. V následujícím kole čeká Polánku nepříjemné derby se stále se lepšícími Jamolicemi už v 15:00 hodin, kdy budeme opět spoléhat na podporu polánských rowdies

Přidat komentář můžete ZDE              Foto ZDE     Napsal: Jarek Hladík                    Fa 14.10.2008

TJ Polánka - Sokol Branišovice 6:0
9. kolo IV. třída, okres Znojmo - 5.10..2008
____________________________________________________________________

Přidat komentář můžete ZDE                 Foto  ZDE                                              Fa 9.10.2008

Sokol Rybníky - TJ Polánka 2:3
8. kolo IV. třída, okres Znojmo - 28.9.2008
____________________________________________________________________

Přidat komentář můžete ZDE                 
Foto   ZDE                                            Fa 9.10.2008

TJ Polánka - Družstevník Hostěradice 9:2
7. kolo IV. třída, okres Znojmo - 21.9.2008

___________________________________________________________________
 
Góly Polánky: Pavel Chvátal 2, Pavel Vejvalka 2, Jirka Šviřák, Martin Hladík, Jarek
                          Hladík, Jirka Šachl, Luděk Adamík st.
 
     V dalším, v pořadí již 7., kole do Polánky zavítal tým Hostěradice ,,B´´. I když hosté byli oslabeni o některé opory, které zůstaly s A-mužstvem, tak i přesto se dal očekávat pěkný fotbal, neboť se střetly celky ze špice tabulky.
 
     Domácí vyběhli ve složení: Libor Máša – David Čech (Lukáš Machotka), Pavel Chvátal, Martin Procházka, Marek Ostrovský – Michal Panovský (Luděk Adamík ml.), Jirka Šviřák, Jarek Hladík, Pavel Vejvalka – Martin Hladík, Luděk Adamík st. (Jirka Šachl).
     Úvod utkání, jak již bývá zvykem, se domácím moc nepovedl. Již v 5. minutě po několika chybách v Polánské obraně hosté otevřeli skóre střelou z hranice velkého vápna. Naštěstí od této chvíle to byla Polánka, kdo diktoval tempo hry. V 15. minutě se po pěkné kombinaci uvnitř pokutového území hostů dostal míč k Luďkovi Adamíkovi staršímu, který srovnal stav na 1:1. Za dalších 5 minut na druhé straně opět po nedůrazu v obraně unikající útočník centroval před bránu, Libor Máša míč neudržel a dobíhající útočník poslal hosty znovu do vedení. Netrvalo to však ani 2 minuty a bylo opět srovnáno. Centrovaný míč usměrnil na bránu Pavel Chvátal a hostující obránce jej v bráně zastavil rukou. Rozhodčí nejprve odpískal penaltu a hráče vyloučil, po upozornění pomezním rozhodčím, že míč již byl za brankovou čarou, však gól nakonec uznal a pokračovalo se v plném počtu. V dalších minutách si Polánka vypracovala několik slibných šancí, které však gólem neskončily. Ve 34. minutě si na krásný centr naskočil opět Pavel Chvátal a přesnou hlavičkou rozvlnil potřetí síť za hostujícím gólmanem – 3:2. O 4 minuty později se po krásné kombinaci na 1 dotek dostal míč k Pavlu Vejvalkovi, který jej, ač byl ve velkém úhlu, poslal podél gólmana přesně k tyči – 4:2. Hosté se od 25. minuty k pořádnému ohrožení domácí branky nedostali a i proto první poločas skončil 4:2 pro Polánku.
 
     Druhé dějství začali domácí opět myšlenkami snad ještě v kabině. Hostům patřilo prvních 10 minut, poté však převzali otěže zápasu domácí. V 55. minutě zahrával rohový kop Jirka Šviřák a dezorientovaný obránce hostů si míč srazil do vlastní brány. Po tomto gólu již hosté částečně rezignovali. Toho využila Polánka, která si vytvářela jednu šanci za druhou a mezi 63.minutou a 75.minutou vstřelila ještě 4 branky. Nejprve Martin Hladík krásnou střelou ze 20 metrů vymetl všechny pavučiny v pravém rohy hostující branky. Tentýž hráč však za další 4 minuty všem dokázal, proč dostal přezdívku Palič, když z 5-ti metrů netrefil zcela prázdnou branku. Následně se prosadila také druhá polovina dua Hladíků – Jarek – a zvýšil již na 7:2. V 60.minutě vyslal míč na branku Jirka Šviřák, orazítkoval však pouze tyč, ale nikým nehlídaný Jirka Šachl poslal míč za záda hostujícího gólmana poosmé. V 75. minutě završil povedenou čtvrthodinku ze strany domácích Pavel Vejvalka, který zvýšil již na rozdíl sedmi branek. Ve zbytku utkání ještě hosté jednou prověřili pozornost Libora Máše, který se však skvělým zákrokem překvapit nenechal. Na druhé straně se již také neurodilo a tak zápas skončil jasnou výhrou domácích v poměru 9:2!
     Polánka díky této výhře poskočila již na druhé místo tabulky, kde ztrácí jediný bod na vedoucí H.Kounice. Ty nečekané klopýtly v Jamolicích a po prohře 2:3 si neodvezly ani jeden bod. V následujícím kole mají však Kounice volno, takže se Polánka může v případě bodového zisku v Rybníkách dostat do čela. Utkání začíná tradičně v 16:00 a opět budeme spoléhat na podporu skalních fanoušků

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                Fa 21.9.2008


Dobřínsko - TJ Polánka 0:5
6. kolo IV. třída, okres Znojmo - 14.9.2008
 
___________________________________________________________________________

  Góly Polánky: Martin Procházka, Jirka Šviřák, Michal Panovský, Pavel Vejvalka, 
                         Jarek  Hladík

    Druhou neděli v září Polánka vyrazila k mistrovskému utkání do Dobřínska. V souboji s domácím celkem a špatným terénem hosté postrádali zraněného Davida Válku, nemocného Libora Mášu a Luďka Adamíka st. Naopak oproti minulému zápasu se do sestavy vrátil Marek Ostrovský, Luděk Adamík ml. a do brány se postavil Lukáš Machotka. Poprvé v této sezóně také naskočil do zápasu Jirka Šachl.

     Kouč Hadraba na soupeře vymyslel takovouto sestavu: Lukáš Machotka – Marek Ostrovský, Zdeněk Tuza, Pavel Chvátal, David Čech (Luděk Adamík ml.) – Michal Panovský (Petr Zelenka), Jarek Hladík, Jirka Šviřák, Martin Procházka – Pavel Vejvalka, Martin Hladík (Jirka Šachl).

    Již první minuty naznačily, že bude velmi těžké se srovnat s nerovným terénem. Hosté přesto začali aktivněji a několikrát vyzkoušeli (i když nepřesně) pozornost domácího gólmana. V 11. minutě po faulu u rohového praporku Polánka zahrávala trestný kop. K míči se postavil Jirka Šviřák a krásným centrem našel na malém vápně Martina Procházku, který se hlavou nemýlil. Domácí poté dostali stejnou výhodu, jako Polánka před prvním gólem, nicméně špatnou domluvu mezi hostující obranou a gólmanem nepotrestali. V 18. minutě zachytil domácí odkop M.Procházka, míč předal J.Šviřákovi, který nedal Dobřínskému gólmanovi z dálky šanci – 0:2. Za dalších 5 minut se ocitl sám před gólmanem Marek Ostrovský, jehož střelu z úhlu však brankář ještě stačil vyrazit. Na odražený míč si počkal Michal Panovský a s přehledem zvýšil do odkryté brány na rozdíl tří branek. Také Dobřínsko nechtělo zůstat pozadu a několikrát prověřilo Lukáše Machotku v Polánské bráně. Zejména centrované míče dělaly našemu gólmanovi menší problémy, nicméně žádný za svá záda prozatím nepustil. Ve 40. minutě střílený centr L. Machotka nezachytil a k odraženému míči dobíhal domácí útočník. Na poslední chvíli se mu však náš gólman vrhl pod nohy a zabránil tak jistému gólu. Po zbytek prvního poločasu si již Polánka svůj náskok pohlídala a do kabin se tedy šlo za stavu 0:3.

     Druhý poločas začali mnohem lépe domácí. Polánka si velmi nepřesně nahrávala, z čehož pramenily časté brejky Dobřínska. Náš gólman byl však vždy na svém místě. V 60. minutě zahrávali domácí trestný kop z 25-ti metrů. Krásnou střelou však domácí hráč pouze orazítkoval břevno. Polánka se postupem času stále častěji dostávala před Dobřínskou branku. Většinu akcí však hosté zbytečně překombinovali, takže domácí gólman častokrát ani nemusel zasahovat. V 65. minutě začal Jarek Hladík svůj festival zahozených šancí. Během 6 minut dvakrát nepřesně hlavičkoval z malého vápna. Poté se sice již dostal s míčem u nohou před domácího gólmana, jenže nepřesné zakončení ani tentokrát změnu stavu nepřineslo. Co se nepodařilo Jarkovi Hladík, to napravil Pavel Vejvalka. V 76. minutě se dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky a bez přípravy jej napálil přesně k pravé tyči – 0:4. Za tři minuty se opět řítili domácí na našeho gólmana, avšak s tvrdou střelou z úhlu si náš gólman nadvakrát poradil. Následně, v 83. minutě se střeleckého zápisu konečně dočkal také Jarek Hladík. Krásným centrem jej za domácí obranou našel Jirka Šviřák a J.Hladík po pěkném zpracování zvýšil již na 0:5! Tímto gólem se také osamostatnil v čele klubové tabulky střelců, kde o jeden gól předstihl dnes chybějícího Davida Válku. Zbývající minuty zápasu se dohrávaly již v poklidném tempu.

     Polánka si tedy připsala do neúplné tabulky další 3 body, díky kterým se posunula již na 4. příčku. Velký dík patří také hostujícím fanouškům, kteří připravili svým hráčům téměř domácí prostředí. V dalším kole přivítá Polánka na svém hřišti Na Pinďurce celek Hostěradice ,,B´´, který se během posledních zápasů dostal do výborné formy. Začátek je v neděli v 16:00.

Přidat komentář můžete ZDE          Foto ZDE             Napsal: Martin Procházka               Fa 14.9.2008                                                                        


TJ Polánka - Horní Kounice C 4:0
5. kolo IV. třída, okres Znojmo - 6.9.2008
____________________________________________________________________

Góly Polánky: Zdenek Tuza, Jarek Hladík, Martin Hladík, David Válka

     Netradičně v sobotu, 6.září, přivítala Polánka na svém hřišti tým Horních Kounic. Domácí chtěli jistě odčinit nepovedený zápas z minulého týdne, kdy prohrály v Tavíkovicích. Na trenéra Hadrabu však čekalo nepříjemné překvapení v podobě vysokého počtu chybějících hráčů. Chyběli Marek Ostrovský, Luděk Adamík starší společně s mladším, Michal Panovský byl k dispozici až na druhý poločas. Takže musel nastoupit i Petr Zelenka, kterého trápila viróza.

     Sestava domácích vypadala takto:  Libor Máša – Martin Procházka, Zdeněk Tuza, Pavel Chvátal, David Čech – Martin Hladík, Jirka Šviřák, Pavel Vejvalka (Tonda Vích), Jarek Hladík – Petr Zelenka (Michal Panovský), David Válka.

     Jak již bylo řečeno, domácí kouč Hadraba měl velké problémy s poskládáním základní jedenáctky. První poločas odehráli domácí bez náhradníka, do druhého poločasu byli připraveni nastoupit Michal Panovský s Tondou Víchem. Do utkání měli mnohem lepší vstup domácí. Již ve 4. minutě se po pěkné kombinaci ve středu hřiště dostal míč ke Zdeňkovi Tuzovi, který krásnou střelou z 25-metrů k pravé tyči otevřel skóre. Polánka se poté trochu uklidnila, začala si více nahrávat. Hosté spoléhali zejména na rychlé protiútoky, z nichž některé doslova volaly po gólu. Domácí se však i nadále snažili více útočit a přidat uklidňující druhý gól. Vědomi si nejistého gólmana hostů, pokoušeli se o střelbu z téměř každé pozice. Ve 20. minutě se po pěkném prudkém centru z pravé strany míč dostal k Jirkovi Šviřákovi, ten však z úhlu vysoko přestřelil. Za 6 minut mohlo udeřit na druhé straně. Domácí záloha se zapomněla před brankou soupeře, takže hosté postupovali v přečíslení na domácí obranu. Vinou nepřesné finální přihrávky a dobrého vyběhnutí Libora Máše však zůstalo pouze u ohrožení domácí branky. Ve 33. minutě zahrával trestný kop ze 20 metrů Petr Zelenka. Přízemní centr směřovaný na zadní tyč sice nedokázal hostující gólman zachytit, míč ovšem jen těsně minul levou tyč, takže se skóre ani tentokrát neměnilo. V závěru poločasu ještě spálili své šance postupně David Válka a dvakrát Jarek Hladík, na druhé straně si s nebezpečným protiútokem opět poradil Libor Máša, takže se do kabin šlo za stavu 1:0.

     Do druhého poločasu šli domácí s cílem co nejdříve přidat druhý gól. Svoje předsevzetí začali naplňovat v 55. minutě. Míč se po ose Pavel Vejvalka – Martin Procházka – Martin Hladík dostal až k Davidu Válkovi, který míč napálil bez přípravy. Těsně před gólmanem však ještě střelu stačil tečovat Jarek Hladík a zvýšil tak na 2:0. Poté se již na hřiště dostal místo Petra Zelenky také Michal Panovský. V 58. minutě přidali domácí třetí gól. Rychlou akci zakončil střelou z 18 metrů Martin Hladík. Hostující gólman se sice natahoval, ale na míč již nedosáhl. V dalších minutách již bylo vidět, že některým domácím hráčům dochází po předešlé noci síly a do útoku se již tolik nezapojovali. Hosté naštěstí po třetím inkasovaném gólu také trochu polevili. V 70. minutě odpustil hlavní rozhodčí domácím penaltu po zákroku Libora Máše na hostujícího útočníka. Definitivní pojistku přidal za 7 minut David Válka, který si tak oddechl, že by na Polánské hody neskórovalJ. Rychlé přečíslení 2 na 1 vedl nejprve Pavel Vejvalka, který poté míč předal právě Davidu Válkovi a ten pod vybíhajícím gólmanem poslal míč počtvrté do Kounické sítě. Hosté se v závěru již nikam nehrnuli a utkání se tak dohrávalo již pouze z povinnosti.

     Domácí si tedy připsali proti prvnímu celku neúplné tabulky cenné tři body a částečně odčinili předchozí nezdar. Za týden zajíždí Polánka k derby do Dobřínska. Hraje se však již od 16:00.

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                Fa 11.9.2008


FC Tavíkovice - TJ Polánka 1:0
4. kolo IV. třída, okres Znojmo - 31.8.2008
____________________________________________________________________

Góly Polánky: ---

     Po týden staré vysoké výhře na domácím hřišti proti Skalici se tentokrát Polánka vydala do Tavíkovic. Po loňské první bodové ztrátě na zdejším hřišti jsme měli domácím co vracet. Byli jsme si však vědomi, že nás čeká nevyzpytatelný soupeř, který zejména na domácím hřišti nedá soupeři nic zadarmo. Oproti předchozímu zápasu chyběli David Čech s Luďkem Adamíkem starším.
    Výsledná sestava proto vypadala následovně:  Libor Máša – Michal Panovský, Pavel Chvátal, Martin Procházka, Marek Ostrovský – Pavel Vejvalka (Luděk Adamík ml.), Jirka Šviřák, Jarek Hladík, Martin Hladík – Petr Zelenka (Zdeněk Tuza), David Válka.

     Začátek utkání byl plný nepřesností na obou stranách. Hostům trvalo trochu déle, než si zvykli na nepříjemný pískový povrh zdejšího hřiště, na kterém je míč mnohem rychlejší. První náznaky šancí měla přesto Polánka, ale střely z dálky ke gólu nevedly. Domácí se snažili zejména nakopávanými míči dostat za obranu hostů. Jejich obrana si však s těmito pokusy poradila. Polánka vedla většinu akcí po levé straně. Několika nepřesnými pokusy se z této strany prezentovali David Válka s Jirkem Šviřákem. Domácí si na druhé straně vypracovali první velkou šanci zápasu v 23. minutě. Hostující obrana míč neodkopla do bezpečí a nekrytý útočník domácích, i když byl v mírném úhlu, z otočky vysoko přestřelil. Za 7 minut mohlo udeřit na druhé straně. Po pěkné kombinaci se míč dostal až k volnému Pavlu Vejvalkovi , který sám před gólmanem ze 6-ti metrů křižnou střelou po zemi jen těsně minul branku. V 34. minutě se již Polánští hráči spolu se svými fanoušky radovali z gólu, nicméně předčasně. Na krásný centr Jirky Šviřáka za obranu si naběhl David Válka a obloučkem přehodil Tavíkovického gólmana. Poté však domácí pomezní svůj tým podržel, když náhle začal reklamovat ofsajd a hlavní rozhodčí mu dal za pravdu. Gól tedy neplatil. Tavíkovice ještě párkrát zahrozili ze své pravé strany – po dlouhém autu hostující obrana zaspala a stejný hráč domácích třikrát nebezpečně hlavičkoval na bránu. Se všemi pokusy si však Libor Máša výborně poradil. Polánka v závěru poločasu ještě předvedla jednu rychlou akci, po které se míč dostal až k Jarku Hladíkovi, kterému však byl v souboji s domácím brankářem odpískán útočný faul.

     Do druhého poločasu nastoupili hosté beze změny v sestavě a hned od začátku se tlačili více před domácí branku. V 56. minutě utekl po pravé straně Pavel Vejvalka, míč poslal podél brankové čáry, kde  ho však žádný Polánský hráč do branky nedorazil. Dobíhající Martin Hladík již byl ve velkém úhlu a míč navíc domácí obránce zblokoval. Tavíkovice, hnány hlasitě povzbuzujícími fanoušky dopředu, se do pořádné šance prozatím nedostaly, a tak zkoušely štěstí zejména z dálky. Okolo 70. minuty se mohlo leckomu zdát, že domácí nehrají v 11 lidech, jak to bývá ve fotbale obvyklé, ale rovnou ve 13!!!  Kromě 11 hráčů to byl ještě domácí pomezní a také hlavní rozhodčí, který většinu šancí Polánky zastavoval pro domnělý ofsajd a souboje o míč téměř vždy posoudil jako faul na domácího hráče. I přesto však Polánka neskládala zbraně. V 75. minutě nejprve vystřídal Luděk Adamík Pavla Vejvalku. Hned za 4 minuty mohl nově příchozí hráč poslat hosty do vedení, avšak na prudkou přihrávku po zemi opět podél celé brankové čáry těsně nedosáhl. Když už se zdálo, že utkání skončí dělbou bodů, udeřili domácí. Po rychlém brejku byl faulován domácí útočník. Z následného centru potom Tavíkovice 5 minut před koncem vstřelily jediný gól zápasu, když se nekrytý hráč na malém vápně hlavou nemýlil. Hostující trenér Hadraba poté ještě ve snaze o vyrovnání stáhl Petra Zelenku, místo kterého poslal na hřiště Zdeňka Tuzu. Domácí si však závěr zápasu pohlídali a dovedli jej do vítězného konce.

     Polánka se za týden (tentokrát však již v sobotu v 14:30!) utká na svém hřišti s vedoucím celkem skupiny – s Horními Kounicemi ,,C´´. A vzhledem k tomu, že se prohra o hodech neodpouští, budou chtít zcela jistě Polánští hráči na tento nevydařený zápas co nejrychleji zapomenout a opět získat 3 body.

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                  Fa 9.9.2008


TJ Polánka - Sokol Skalice 11:2
3. kolo IV. třída, okres Znojmo - 24.8.2008
____________________________________________________________________

   Góly Polánky: David Válka 3, Jarek Hladík 3, Jirka Šviřák 2, Luděk Adamík st.,Petr Zelenka, Martin Hladík
     
Je tu srpen a s ním i start nové sezóny. Do té vstoupila Polánka se stejným cílem, avšak s jiným trenérem. Cílem je opět návrat do III.třídy. Trenérská změna je následující – na lavičce skončil Jan Fiala, kterého nahradil Miroslav Hadraba. Již pod novým koučem sehrála Polánka 3 přátelská utkání vždy na domácí půdě. Jejími soupeři byly Budkovice, Nové Bránice a Nová ves. První dva zápasy skončily výhrou Polánky 5:4. Poslední vyhráli domácí vysoko 9:1. Samotnou soutěž začínala Polánka společně s Petrovicemi až třetím kolem. První kolo jsme měli totiž volno, druhé kolo se bude hrát v Petrovicích až 2.11.2008. Ve zmiňovaném třetím kole přivítala Polánka na svém stadionu tým ze Skalice. Mírným překvapením byl až nebývale vysoký počet hráčů v kabině.
    Trenér Hadraba proto vymyslel následující sestavu: Libor Máša – Michal Panovský (Luděk Adamík), Pavel Chvátal, Martin Procházka, Marek Ostrovský – Martin Hladík (Zdeněk Tuza), Pavel Vejvalka (Petr Zelenka), Jiří Šviřák, Jarek Hladík – Luděk Adamík st., David Válka.
   
Od úvodu utkání bylo jasné, který tým více toužil po vítězství. Polánka lépe kombinovala a dostávala se i do šancí. Ve 13.minutě po sólovém úniku z poloviny hřiště, při kterém hosté reklamovali ofsajd, otevřel skóre David Válka. Za tři minuty v podobné situaci neuspěl Pavel Vejvalka. V 19.minutě střelu vyraženou hostujícím gólmanem doklepl do opuštěné branky Martin Hladík. Za pár minut to bylo již o tři branky. Rohový kop zahrával Luděk Adamík st. a jeho centr i s pomocí větru zapadl přímo do branky – 3:0! Hosté se dostávali před Libora Mášu jen velmi zřídka. S jejich pokusy si však náš gólman poradil. Okolo 28. minuty následovaly po sobě dva úniky domácích hráčů na gólmana hostí, ale ani David Válka, ani Pavel Vejvalka své šance neproměnili. V 35. minutě však David Válka napřáhl za vápnem a míč skončil pod břevnem Skalické branky. Za další dvě minuty opět David Válka dokončil svůj hattrick a zvýšil již na 5:0. Za chvíli se však v jednom souboji o míč zranil Pavel Vejvalka a musel ještě do poločasu střídat – své místo přepustil Petru Zelenkovi. V závěru poločasu ještě Jirka Šviřák opět tváří v tvář gólmanovi neuspěl. Nicméně to, co se mu nepovedlo před 2 minutami, to si vynahradil ve 44. minutě. Opět po chybě hostující obrany postupoval sám na branku, tentokrát se neukvapil, obešel gólmana a míč poslal do prázdné branky. Poločas tedy skončil 6:0 pro domácí!
    Druhý poločas začal podobně jako ten první. Polánka se opět tlačila více dopředu, občas ve více lidech, než by bylo dobré. V 48. minutě začal svůj střelecký koncert Jarek Hladík a zvýšil krásnou střelou na 7:0. Za 8 minut opět ten samý hráč přidal svůj druhý gól. Ani to však nebyl z jeho strany konec. V 65 minutě z 8 metrů vsítil svůj třetí gól v zápase a společně s Davidem Válkou se usadili v čele klubové tabulky střelců. Následně zahrozili také hosté. Jejich první vážnou šanci v tomhle zápase však Libor Máša vyřešil a střelu skvěle vyrazil na roh. Domácí fanoušci byli v těchto chvílích zvědaví, zda Polánka přidá kýžený 10. gól. Ten však dlouho nepřicházel. Až v 83. Jirka Šviřák rozvlnil síť a spustil záplavu radosti v domácích ochozech. Za další dvě minuty opět Jirka Šviřák postupoval sám na hostujícího gólmana, nesobecky přihrál ještě Petru Zelenkovi a ten zvýšil již na 11:0! Domácí se zřejmě již viděli v kabinách, polevili v koncentraci a toho využili hosté. Nejprve po nedůrazně odkopnutém rohu a následné skrumáži před brankou připravili Libora Mášu o první čisté konto v nové sezóně. Následně již v nastaveném čase po rychle rozehraném trestném kopu a pěkné kombinaci na jeden dotek střelou po zemi k tyči alespoň zmírnili vysokou porážku na 11:2.

     Polánka tedy získala důležité tři body na úvod soutěže. V dalším kole je však čeká silnější soupeř – tým Tavíkovic.

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                  Fa 9.9.2008